Leslie Da Bass: lõuendit ja filmilinti ei tohi raisata mingi jama peale

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leslie Da Bass esitleb nädala jooksul kahte plaati.
Leslie Da Bass esitleb nädala jooksul kahte plaati. Foto: Meisi Volt

Tegusa mehe Leslie Laasneri viimased nädalad on olnud kohe eriti tegusad. Reedel esitles ta oma koduses garaažis Pirital neljandat Leslie Da Bassi nime all valminud sooloalbumit «Times New Roman». Sel reedel tutvustatakse kuulajale Laasneri osalusega popbändi HU? uut plaati «Bermuda».

Pidasid oma koduses garaažis plaadi esitluskontserti. Kuidas läks?

Esikas läks väga hästi, paremini, kui arvata oskasin. Elevust oli palju ja tundub, et inimestele väga meeldis. Endale meeldis ka. Nii et tasus ära mõte, et teeks midagi teisiti, kui et lihtsalt esineks kusagil klubis, nagu tavaliselt sellistel puhkudel kombeks.

Keegi midagi ära ei lõhkunud?

Ei lõhkunud, kõik oli väga viisakas. Ma alguses mõtlesin ka, et kindlasti midagi läheb pooleks, ja valmistasin ehitajad juba ette tagajärgi restaureerima, aga piirdusime ainult paari pintslilöögiga ja see ongi kõik. Ruumi oli piisavalt ja saundi ka kiideti.

HU?-l tuli ka plaat välja ja reedel esitlete sedagi. Küll klubis Sinilind ja mitte enam sinu kodus. Kas plaadid sattusid nimme niimoodi ühele ajale?

Tegelikult on meil plaadid kogu aeg enam-vähem samas kandis ilmunud, aga see, et nii täppi sattusid, on jah kogemata seekord. Mul pidi alguses ilmuma augusti lõpus, siis läks natuke venima. Kaks eraldi plaadifirmat ikka. Nii palju vaatasime ja ajatasime, et vähemalt ühele päevale ei satuks. (Naerab.)

Varasemad plaadid oled enda plaadifirma all välja andnud, «Times New Roman» on nüüd suure rahvusvahelise plaadifirma Universal all. Kas pidid nüüd rohkem teiste ootuste ja arvamustega arvestama kui varem?

Mul on ideaalne leping, mille võib kokku võtta umbes nii: tee, mees, mis sa teed, see, mis sa teed, on äge ja meile meeldib! Ainus, millega pean arvestama, on siis väljaandmistega seotud aeglasem ja planeeritum tempo.

See on ju väga hea leping.

Suure plaadifirmaga võtab asjaajamine aega ikkagi aastaid. Aga jah, leping ja ideaalne! (Naerab.) Tegelikult oli see materjal mul valmis juba 2011. aasta lõpus. Ma olen juba ammu omadega uute teemade juures. Universali tüüpidele ma meeldisingi sellega, et mind ei pea poputama. Teen kõik ise – sisu, disain, fotod, ideed, esitlused.

Aga miks sa ise juba varem plaati välja ei andnud, kui materjal olemas oli?

Ma olen nii pikka aega Eestis muusikat välja andnud, et tekkis mõte seda uue plaadiga natuke laiemalt teha. 2011. aastal andsingi oma demo Universalile kuulata. Soome Universal siis. Selles mõttes jah, et ise ma oleks selle ilmselt 2012. aastal välja andnud. Tahan asju vahelduseks teisiti teha ja suure plaadifirma värk on minu jaoks huvitav, ka organisatoorselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles