Sulev Keedus filmib Kasari jõe ääres «Mehetapjat»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle Eesti vuhisenud tormituult trotsides asus Sulev Keedus eile filmima oma uut, kolmest novellist koosnevat mängufilmi «Mehetapja Süütu Vari».
Üle Eesti vuhisenud tormituult trotsides asus Sulev Keedus eile filmima oma uut, kolmest novellist koosnevat mängufilmi «Mehetapja Süütu Vari». Foto: Asko Linno

Üle Eesti vuhisenud tormituult trotsides asus Sulev Keedus eile filmima oma uut, kolmest novellist koosnevat mängufilmi «Mehetapja Süütu Vari».

Teenuse lähedal üle Kasari jõe ehitatud silla ratsutab Saska (Jörgen Liik). On 1890ndad ja Saska tuleb tagasi oma pruudi Maara juurest, kelle isa on otsustanud tütre vägisi teisele mehele panna. Saska on vihane ja otsustab silla talad läbi raiuda, et pulmarong ei saaks üle jõe tulla ja pulm katki jääks. Novell, mille sündmusi juhib force majeure, vääramatu ja ettenägematu jõud – kombed ja rituaalid, mis rohkem kui sada aastat tagasi veel toimisid –, kannab pealkirja «Mehetapja».

Seda, nagu ka kaht järgmist novelli – «Süütu» ja «Vari» – seob üks ja sama peaosatäitja, lavakunstikooli tudeng Rea Lest.

«Süütu» tegevus leiab sünopsise järgi aset 1947. aasta kevadel. Ingerimaalt Eestisse küüditatud Elina registeerib edasiküüditamise hirmus fiktiivse abielu Heinoga. Noored  hakkavad elama Heino onu korteri verandal, kummalgi eraldi nurk ja magamisase. Kolmanda novelli «Vari» peategelane, tänapäeva tüdruk Luna Lee on otsustanud kodust põgeneda. Juhuse tahtel satub ta töötu näitleja ja tema naise karile jooksnud suhte tunnistajaks. Püha Peetruse koguduse pastor Teofilos pakub talle kokkulepet Jumalaga. Ometi jääb ka Teofilos päästjana abituks.

«Mehetapjat» filmitakse Kasari ääres  veel täna, edasi siirdub võttegrupp Holdresse, Hellenurme veskisse, Kärstnasse, Urustesse, Vihterpallu ja Õmma rappa. Kahe ülejäänud novelli võtted on järgmisel kevadel ja suvel.

Stsenaariumi on kirjutanud Keedus kahasse Madis Kõivuga, operaator on Erik Põllumaa ja kunstnik Toomas Hõrak. 580 000 euro suuruse eelarvega filmi toodab F-Seitse. Ekraanile peaks see jõudma 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles