MGM nõuab Artur Talvikult rändkino logo eemaldamist kodulehelt

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Arturi Külakino koduleht
Kass Arturi Külakino koduleht Foto: Internet

Filmiprodutsent Artur Talvik postitas oma Facebooki lehele USA meediaorganisatsiooni  Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. pöördumise tema poole, milles palutakse tungivalt Kass Arturi kinode logode eemaldamist nende kodulehtedelt.

«Teie veebilehtedel kasutatav tähis assotsieerub meie kliendi kaubamärgiga ning võib kahjustada meie kliendi kaubamärgi mainet ning eristusvõimet.Loodan, et olles ise loomeinimene mõistate meie kliendi muret oma intellektuaalse omandi pärast,» seisab postituses

Tähelepanu on juhitud ka sellele, et Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. kaubamärk on Eestis kaitstud nii Eesti kui Euroopa Liidu kaubamärgiõiguse alusel ning lisaks kaitseb seda ka autoriõiguse seadus.

«Laskumata juriidilistesse detailidesse, teeb Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. Teile sõbraliku ettepaneku kõrvaldada meie kliendi kaubamärgiga sarnane tähis viidatud veebilehtedelt ning seda edaspidi mitte kasutada, ei veebilehtedel ega ka mujal.»

Talvik ise kirjutas Facebookis pilkavalt, et sajandi suurim kohtusaaga on tulemas. «Metro Goldwyn-Mayer Studios versus Kass Arturi Külakino! Tõeline titaanide võitlus! OMG ma saan vist Hollywoodi vanglasse.....»

Postitus kogus hulgaliselt kommentaare ning teiste seas avaldas arvamust ka poliitik Marek Strandberg, kes juhtis tähelepanu, et Kass Arturi kino logo võib kuuluda ka karikatuuri valdkonda. «See on ju hea, et nad tunnistavad, et Talviku näol on tegemist loovisikuga. Seega on põhjust eeldada, et tegemist on loominguga, mitte kaubamärgiga. See looming võib eneseirooniliselt kuuluda kas karikatuuri valdkonda või olla näiteks pastišš ehk siis teise autori teose teadlik jäljendus.Mõlemal puhul pole vaja käsitleda seda moel nagu teeb MGM esindaja,» kirjutas Strandberg.

MGMi sõnul assotsieerub veebilehtedel http://www.talvik.ee/kulakino/  ja  http://www.talvik.ee/randkino/ kasutatatud logo meediaorganisatsiooni kaubamärgiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles