Elen Lotman tahab BFMi filmikunsti osakonnas järjepidevust säilitada

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elen Lotman.
Elen Lotman. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Balti filmi- ja meediakooli filmikunsti osakonda on sellest sügisest juhtimas üks Eesti paremaid operaatoreid Elen Lotman, kes peab oma peamisteks väljakutseteks järjepidevuse edasikandmist ja koolisisest integratsiooni.

Elen Lotman rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et Eestis peaaegu pole selliseid filmiõppejõude, kes täiskohaga seda tööd teeks ja see on ühtaegu nende osakonna tugevus ja nõrkus, vahendas ERR Uudised.

«See on täiesti vaimustav, et sellise kaliibriga operaator nagu Mait Mäekivi leiab aega, et siin õpetada,» tõi ta näite.

«Eesti filmitööstuses on teatavasti selline eripära, et mingil määral oleme me ikka kasvavas trendis, tõesti, vahepeal on olnud suur langus, aga võrreldes sellega, mis oli 1990. aastate alguses, on meil ikka väga suur filmitööstuse kasv olnud, väga suur vajadus on väga hea tehnilise ettevalmistusega meeskonna järele,» sõnas Lotman.

Tema sõnutsi on õppejõudude üheks tasemenäitajaks ka see, et magistrikursusel on viis õppejõudu, kelle tööd on kas nomineeritud või ka saanud Oscari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles