Kunstnike jaoks on Kenderi tulek Sirbi etteotsa üllatav ja naljakas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elin Kard.
Elin Kard. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Kunstnike Liidu asepresident Elin Kard ütles Kaur Kenderi Sirbi etteotsa asumisest rääkides, et ei osanud seda hetkekski oodata ning tegu on veidi naljaka uudisega.

Kard märkis, et Kenderil puudub varasem kogemus sellise asutuse juhtimisel ja valdkonnas laiemalt, rääkimata kunstiperioodikast. «Minu jaoks on see üllatav ja heas mõttes ka pisut naljakas,» märkis ta.

«Tõesti ei mõelnud küll hetkekski, kui peatoimetaja konkurss toimus, et selle koha peal võiks olla Kaur Kender. Võib-olla see ootamatus ongi huvitav, et must hobune kultuuriväljal. Mitte et ta kultuuriväline inimene oleks, kaugel sellest,» arutles Kard.

«Samas ta ikkagi külastab kunstinäitusi ja on neist ka paaril korral kirjutanud, vähemalt sotsiaalmeedias, miks siis mitte. Ei tasu ootusi kohe alguses ka väga suureks ajada, andkem talle aega, vähemalt sada päeva,» arvas ta.

Kardi hinnangul võiks Sirp kui nädalaleht olla kunstist kirjutades analüütilisem ja põhjalikum ning seni pole kunstivaldkonna kajastusega tema sõnul väga rahul olla saanud. Kunstnikud ootaksid ühes lehenumbris rohkem ühele teemale keskendumist ja operatiivse kunstiinfo edasiandmist, ütles ta.

«Et kunstirubriik oleks informatiivne eelkõige kunstivaldkonna välistele inimestele – teistele kultuuriinimestele ja tavalugejale, et tekitada huvi kunstinäituste ja kunstiprojektide vaatamise ja külastamise vastu,» selgitas Kard.

Eile teatati, et kultuurilehe Sirp peatoimetaja kohusetäitjaks saab Kaur Kender. Toimetusest vallandati kirjandustoimetaja Doris Kareva, filmitoimetaja Tarmo Teder, teadustoimetaja Marek Strandberg ja arhitektuuritoimetaja Veronika Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles