Kirjanike liit Sirbist: erakondlik käsuliin sõitis inimlikest väärtustest üle

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Martin Sinijärv
Karl Martin Sinijärv Foto: Peeter Langovits

Eesti Kirjanike Liidu esimees Karl-Martin Sinijärv ütles Sirbis toimunud muudatusi kommenteerides, et erakondliku taustaga käsuliin sõitis üle nii inimlikest kui kultuurilistest väärtustest ja ajaleht tema senisel kujul on lõhutud.

«Praegu ei ole küsimus isikutes ega isegi selles, kas, kuidas ja kelle poolt oleks Sirpi vaja kuidagi teistmoodi teha kui seni. Küsimus on täiesti vastuvõetamatus asjaajamise viisis ja inimestega käitumises,» tõdes ta.

«Vajadus ja valmidus muudatusteks ja arenguks oli aastaid teada nii toimetusele, sihtasutusele kui ministeeriumile. Aastaid ei ole ministeerium selleks ka raha leidnud. Toimiva struktuuri üleöö lammutamine ning jõhkrate meetmete kasutamine olukorras, kus pidevalt kasvavad nii ajalehe trükiarv kui võrguväljaande külastatavus, viitab millelegi muule kui murele Sirbi käekäigu pärast,» leidis Sinijärv.

«Kirjandus-, filmi-, arhitektuuri- ja teadustoimetaja ametikohtade koondamine tähendab, et neid kohti niipea taasluua ei saa, seega on praegu ajaleht tema senisel kujul lõhutud,» lisas ta.

«Selgelt erakondliku taustaga käsuliin on üle sõitnud nii inimlikest kui kultuurilistest väärtustest ja seda ei saa aktsepteerida sõltumata tulemustest,» lõpetas kirjanike liidu juht.

Eile teatati, et kultuurilehe Sirp peatoimetaja kohusetäitjaks saab Kaur Kender. Toimetusest vallandati kirjandustoimetaja Doris Kareva, filmitoimetaja Tarmo Teder, teadustoimetaja Marek Strandberg ja arhitektuuritoimetaja Veronika Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles