Väljataga: meil ei ole enam kedagi plaanis Sirbist koondada

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Väljataga sõnul näitab vestlus kultuuriminister Rein Langiga, et muutused hakkavad toimuma ka kultuuriajakirjades.
Toomas Väljataga sõnul näitab vestlus kultuuriminister Rein Langiga, et muutused hakkavad toimuma ka kultuuriajakirjades. Foto: Peeter Langovits

Sihtasutuse Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga sõnul ei ole Sirbi toimetuses rohkem koondamisi plaanis. See, et peatoimetaja kohusetäitjaks saanud Kender hakkab lehte tegema oma meeskonnaga, on Väljataga arvates paratamatus.

Väljataga ütles intervjuus Kuku raadiole, et uute inimeste liitumine ei tähenda tingimata seda, et nad tulevad palgatööle, vaid nad võivad jääda kaastöölisteks, kes lehe sisu aitavad täita. Küsimusele, kui suur see kaastööliste ring võib olla, vastas Väljataga, et bogis ZA/UM  ilmunud visioonidokumendile põhinedes võiks see ring jääda 20 inimese kanti.

Sirbi toimetuses tehtud koondamisi kommeenteerides ütles Väljataga, et koos Kenderi tulemisega peatoimetaja kohusetäitjaks muutub ka toimetuse struktuur. «Seal ei jää enam valdkondade peale kindlat toimetajat,» selgitas Väljataga, «see tuleb selline laiapõhjalisemalt teostatav leht.»

Küsimusele, kas peatoimetaja kohusetäitja tehtavad laiaulatuslikud muudatused on tavapärane, vastas sihtasutuse juhatuse esimees, et keeruline on rääkida tavapärasusest, kui tal endal ei ole varem säärast kogemust olnud.

«Mul ei tule ka väga ette, et selline peatoimetaja kohusetäitja vahetus oleks sellisel viisil toimunud, aga kuna Kaur Kenderi üks visioon oli see, et ta tuleb vähemalt mingis osas oma meeskonnaga, siis on see sellesmõttes paratamatu,» lisas Väljataga.

Eile teatati, et kultuurilehe Sirp peatoimetaja kohusetäitjaks saab Kaur Kender. Toimetusest koondati kirjandustoimetaja Doris Kareva, filmitoimetaja Tarmo Teder, teadustoimetaja Marek Strandberg ja arhitektuuritoimetaja Veronika Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles