Tsahkna: Sirbile juhi leidmise protsess ei ole olnud kultuurne

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kultuurilehele Sirp peatoimetaja kohusetäitja leidmise protsess ei ole olnud kultuurne ega läbipaistev ning on jätnud õhku liiga palju vastusteta küsimusi, leidis riigikogu liige Margus Tsahkna (IRL).

Tsahkna kirjutas täna õhtul oma Facebooki kontol: «Saalis arutelu ei toimu. Küll aga kuluaarides seda aktiivsemalt. Teemaks oli Sirbi peatoimetaja väljavahetamise teema ja asualtöeldes on see kõik väga piinlik. Loodan, et seda uuritakse ja teema avalikkuse ette tuuakse. Kultuuriinimesed, tõstke pead!»

«Küsimus ei ole Kenderis, vaid selles, et protsess iseenesest juhi leidmisel ei ole olnud kultuurne ja läbipaistev. Arvan, et protsess ise väärib tähelepanu,» selgitas Tsahkna Postimehele oma mõtteid seoses Kaur Kenderi asumisega Sirbi peatoimetaja kohusetäitja kohale.

Tsahkna lisas, et küsimus pole lehes ega selle sisus, vaid selles, kuidas otsustatakse. Praegu aga tekib Tsahkna sõnul liiga palju küsimusi.

«Asjaosalised peavad võtma seisukohti ja selgitama olukorda, mitte ütlema, et pole pädevust. Elementaarne ju, et suhtlus ja otsused on läbipaistvad,» ütles Tsahkna.

Tsahkna sõnul on riigikogu ööistungil üldine arvamus, et kogu info tuleb läbi meedia, kuid sellise teema puhul on liiga palju küsimusi, järelikult ei ole asjad selged ja läbipaistvad.

«Kui nõukogu esindajad ütlevad avalikult, et nad ei sekku ja see pole nende pädevus, siis midagi on valesti,» ütles Tsahkna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles