ERR: Ugala teatri töötajad tahavad Margus Kasterpalu lahkumist

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kasterpalu
Margus Kasterpalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala 21 töötajat leidsid teatri nõukogule saadetud kirjas, et järgmisest aastast tööle asuv uus teatrijuht peab saama võimaluse tuua endaga kaasa ka uue loomingulise juhi.

Poolteist aastat ametis olnud Ugala praegusele loomingulisele juhile Margus Kasterpalule heidetakse ette kehva koostööd ametist lahkuva direktoriga, mistõttu näitlejate ja tehniliste töötajate töökoormus on ebaühtlane, samuti pole Ugala kollektiiv rahul sellega, et teatritöö aluseks olevat repertuaariplaani on Kasterpalu juhtimisel täidetud vaid 70 protsendi ulatuses, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Järgmisest kevadest tegime küll väga olulisi muudatusi repertuaariplaanis seoses sellega, et turunduse ja raamatupidamise poole pealt anti selged signaalid, et tuleb rohkem vaadata näoga täissaalide poole ja vähem mõelda näiteks Eesti algupärandite väljatoomisele väikeses saalis ja muudest seni plaanis olnud asjadest,» tõdes Ugala loominguline juht Margus Kasterpalu lisades, et selle hooaja sees on enam-vähem kõik planeeritud lavastused ka välja toodud.

Ugala näitlejate usaldusisik, 1982. aastat teatris töötanud Vilma Luik leidis, et see tekitab loomulikult pingeid, kui teatri tuluteenimine väheneb, Ugala heliala juht Harlet Orasmaa ütles, et tema ei poolda Kasterpalu väljavahetamist, kuna tema suhtumine helivaldkonda ja tehnilistesse probleemidesse on olnud pigem toetav ja arusaav.

Kasterpalu ütles, et 17. detsembril valitav uus direktor peab saama võimaluse enda meeskonna kujundamiseks, kuid samas on ta jätkuvalt ka ise valmis kollektiiviga probleemidest rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles