Ugala teatas töörahust

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kasterpalu.
Margus Kasterpalu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasel koosolekul otsustas teater Ugala, et hoolimata avalikkuseni jõudnud infost, et teatri töötajad soovivad praeguse loomingulise juhi lahkumist, tuleb teatris vastu võtta töörahu.

Teisipäeval vahendas «Aktuaalne kaamera», et Ugala 21 töötajat leidsid teatri nõukogule saadetud kirjas, et järgmisest aastast tööle asuv uus teatrijuht peab saama võimaluse tuua endaga kaasa ka uue loomingulise juhi.

Täna pärastlõunal toimunud koosolekul otsustasid teater Ugala trupp ja juhtkond ühiselt, et asutuses tuleb taastada töörahu.

Koosolekul leiti, et tegemist on majasisese protsessiga, mille avalikustamine kellegi poolt on olnud kahetsusväärne ning kahepoolne suhtlus trupi, direktori ja kunstilise juhi vahel toimub ja jätkub.

Koosoleku järel tehtud avalduses seisab, et kuni 17. detsembrini, mil toimub Ugala nõukogu koosolek uue teatrijuhi valimiseks, kehtib Ugalas töörahu ja lahendusi tõstatatud probleemidele hakatakse koos trupi esindajatega otsima juba uue teatrijuhiga koostöös.

«Nii kunstiline juht kui trupp peavad oluliseks, et käimasoleva avaliku konkursiga valitav uus teatrijuht saab soovi korral tööle võtta ka uue kunstilise juhi,» märkis teater avalduses.

Poolteist aastat ametis olnud Ugala praegusele loomingulisele juhile Margus Kasterpalule heidetakse ETV uudistesaate andmetel ette kehva koostööd ametist lahkuva direktoriga, mistõttu näitlejate ja tehniliste töötajate töökoormus on ebaühtlane, samuti pole Ugala kollektiiv rahul sellega, et teatritöö aluseks olevat repertuaariplaani on Kasterpalu juhtimisel täidetud vaid 70 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles