Kultuuriminister arutas muusikainimestega sihtasutuste moodustamist

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidusest sai uus kultuuriminister. Fotol ka veel Paavo Nõgene.
Urve Tiidusest sai uus kultuuriminister. Fotol ka veel Paavo Nõgene. Foto: Toomas Tatar

Kultuuriminister Urve Tiidus kohtus reedel  Eesti Heliloojate Liidu, Eesti Interpreetide Liidu ja Eesti Muusikanõukogu esindajatega ja arutas Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) ja Eesti Kontserdi sihtasutuste moodustamist.

Ühtlasi palus kultuuriminister erialaorganisatsioonidel esitada  omapoolsed  liikmekandidaadid  sihtasutuste nõukogudesse, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Kohtumisel andsid kultuuriministeeriumi esindajad muusikavaldkonna organisatsioonidele ülevaate sihtasutuste moodustamisega seonduvast. «Olen kursis, et ministeeriumi asekantsler ja kantsler on aasta jooksul kohtunud nii Eesti Kontserdi kui ERSO esindajatega, et selgitada sihtasutuste loomise vajalikkust ja võimalusi,» märkis kultuuriminister Urve Tiidus.

Kohtumisel lepiti kokku ka selles, et Eesti Kontserdi puhul võiks sihtasutuse nõukogus kindlasti olla kõigi kolme muusikaorganisatsiooni esindajad, ERSO nõukogus aga Eesti Interpreetide Liidu ja Eesti Heliloojate Liidu esindaja.

«Palusin muusikavaldkonna loomeliitudel esitada omapoolsed ettepanekud kandidaatidest, kes võiks sihtasutuste nõukogudesse kuuluda. Oluline on, et esitatavad kandidaadid oleksid valdkonnas tunnustatud inimesed,» lisas Tiidus.

Eesti Heliloojate Liidu, Eesti Interpreetide Liidu ja Eesti Muusikanõukogu omapoolseid ettepanekuid oodatakse järgmise nädala keskpaigaks.

2014. aasta veebruaris kavandatakse ERSO ja Eesti Kontserdi alustamist sihtasutustena. Sihtasutuste loomisega suurenevad nii Eesti Kontserdi kui ERSO iseseisva otsustamise õigus ja seega ka vastutus läbi nõukogu ja juhatuse. Lisaks paraneb riigipoolne järelevalve asutuste tegevuse üle, lisaks laienevad mõlemale asutusele ka lisarahastuse kaasamise võimalused. Kõik töölepingud lähevad üle sihtasutustesse ning riigipoolne rahastamine jätkub senistel alustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles