Raamatute müük suureneb jõulude eel kaks korda

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogus on 10.-14. detsembrini avatud Jõulukuu Raamatunädal.
Rahvusraamatukogus on 10.-14. detsembrini avatud Jõulukuu Raamatunädal. Foto: Peeter Langovits

Rahvusraamatukogus kestab laupäevani traditsiooniline raamatunädalal, kus üle 60 kirjastuse pakub oma värskelt ilmunud kirjandust tavapärasest odavama hinnaga, Varraku peatoimetaja Krista Kaera kinnitusel suureneb raamatumüük jõulude eel koguni kaks korda.

Peamiselt ilukirjandust välja andva kirjastuse Eesti Raamat müügileti taga seisis kirjanik ja kirjastaja Rein Põder isiklikult, tema sõnul läheb raamatumüük keskpäraselt, kuna lugeja huvi ilukirjanduse vastu on pigem väike, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kirjastuse Tänapäev äsja ilmunud Aleksei Turovski elulugu läheb nagu soe sai ning on viimase nädalaga tõusnud suuremate raamatupoodide top 10sse, kirjastuse peatoimetaja Tauno Vahteri sõnul selle aastalõpu edetabelites suuri üllatusi ei ole.

«Suhteliselt turvalised teemad - enimmüüdud on raamat Lottest, lisaks mitu elulooraamatut ajal, mil elulugude ilmumine on kokku kuivanud, palju on Eesti asju, mõni album ja teatud tervise teemad on Eestis hästi müüvad,» selgitas ta.

Kirjastuse Varrak ilukirjanduse edetabelit juhib Mart Kadastiku «Suvi sulab talvel» ning endiselt lähevad hästi peale Indrek Hargla apteeker Melchiori raamatud, aimekirjanduses juhib edetabelit Nami-Nami retseptikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles