Ugala teatrile jäi täna uus juht valimata

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teater
Ugala teater Foto: Lauri Alver / Sakala

Täna toimus kultuuriministeeriumis SA Ugala Teater nõukogu koosolek. Ehkki algselt pidi koosolekul selguma teatri uus juht, otsustas nõukogu pärast kahe kandidaadi välja valimist lõpliku otsustamise edasi lükata.

SA Ugala Teater nõukogu esimees Kalle Jents ütles Postimehele, et nõukogu valis välja kaks kandidaati, kelle osas valitses üksmeel. Kes need kaks sõelale jäänud kandidaati on, ei soostunud Jents avaldama.

Ta ütles, et lõplikult peaks Ugala uus juht selguma 17. jaanuaril. Seniks andis nõukogu kahele kandidaadile ülesande töötada välja põhjalik tegevuskava, mida plaanib uus juht ametisse asudes täide viia.

Kuigi täna jäi juht valimata, ütles Jents, et kindlasti ei saa konkurssi pidada läbikukkunuks. Nõukogu esimehe kinnitusel valitakse uus juht nende kahe kandidaadi seast. «Ühelt poolt soovib nõukogu saada kiiresti teatrile juhti, aga see on vastutustundlik otsus, nii et pigem tuleb enne seitse korda mõõta,» märkis Jents.

Detsembri algul saatsid 21 teatritöötajat nõukogule kirja, et järgmisel aastal tööle asuv uus teatrijuht peab saama võimaluse tuua endaga kaasa ka uue loomingulise juhi.

Ugala praegusele loomingulisele juhile Margus Kasterpalule heideti ette kehva koostööd ametist lahkuva direktoriga, mistõttu näitlejate ja tehniliste töötajate töökoormus on ebaühtlane.

Ugala trupp ja juhtkond otsustasid 5. detsembril, et 17. detsembrini, mil toimub Ugala nõukogu koosolek uue teatrijuhi valimiseks, kehtib Ugalas töörahu. Koosolekul leiti, et tegemist on majasisese protsessiga, mille avalikustamine kellegi poolt on olnud kahetsusväärne.

Ugala direktor Heiti Pakk teatas novembris, et kavatseb detsembris ametist lahkuda.
.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles