Karulin: ehk on Nõukogude ajast säilinud kultuurisüsteem liiga suur

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Karulin.
Ott Karulin. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Sirbi peatoimetaja Ott Karulin tõdes, et pika traditsiooniga organisatsioonid saavad kultuuriministeeriumist oluliselt rohkem raha kui uue asja ajajad.

Samas võib uuendus- ja vanameelsete kultuurinimeste vahelisest võitlusest tekkida diskussioon, mis viib kultuuri edasi, ütles ta ETV saates «Kahekõne».

«Kui küsimus on selles, kas me oleme Nõukogude ajast saanud kaasa institutsioonide süsteemi, mis on praegusi vajadusi arvestades liiga suur, siis sellega ma mõnes mõttes nõustun,» ütles Karulin.

«Kui vaadata ka kultuuriministeeriumi eelarvet, siis pika traditsiooniga institutsioonide ülalpidamiseks läheb ikkagi enamik vahendeid, siit võib tekkida küsimus, et kas neil jääb piisavalt vahendeid, millega toetada seda, mis on uus ja millel ei ole seda ajaloolist pädevust taga?» jätkas ta.

«Ma arvan, et kultuuris on käimatõmbavaks jõuks sissetungijad, kes panevad olemasoleva süsteemi küsimuse alla, siis hakkavad need, kes on olemasolevas süsteemis sees ennast kaitsma, tekivad huvitavad küsimused, vastuolud, ja sealt edasi tekib üldjuhul ka hea kunst,» selgitas peatoimetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles