Ugala teatrit asub juhtima Kristiina Alliksaar

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Alliksaar
Kristiina Alliksaar Foto: Elmo Riig

Täna pärastlõunal kogunenud Ugala teatri nõukogu valis kahe allesjäänud kandidaadi hulgast teatrit tegevjuhiks Kristiina Alliksaare.

Kuu aega varem toimunud nõukogu koosolekul jäi sõelale kaks kandidaati - Kristiina Alliksaar ja Ain Saviauk.

SA Ugala Teater nõukogu esimees Kalle Jents ütles Postimehele, et nõukogu arvamust, mis rääkis just Alliksaare kasuks, toetasid ka eksperdid. «Otsuse kallutas tema kasuks selgem ja konkreetsem visioon, mismoodi Ugala tegevus võiks edasi jätkuda,» ütles Jents. Samuti oli nõukogu esimehe sõnul Alliksaare eelisteks tema haridustase, noorus, julgus ja entusiasm.

Millal uus juht ametisse asub, ei osanud Jents veel kindlalt öelda. Küll aga tõdes ta, et see juhtub võimalikult kiiresti, loodetavasti juba lähipäevil.

Sakala andmeil töötab Kristiina Alliksaar lektorina Viljandi kultuuriakadeemias, kus ta lõpetas 2007. aastal kultuurikorralduse eriala. Varem on Alliksaar töötanud Tallinnas ning korraldanud seal suuri kultuuriüritusi, Viljandis on ta olnud ametis omavalitsuste liidus ja pärimusmuusika keskuses, kirjutab Sakala.

Kui algselt pidi teatri uus juht selguma kuu aega tagasi, otsustati toonasel koosolekul, et nõukogu soovib lähemalt tutvuda kahe sõelale jäänud kandidaadi visiooniga. Kandidaadid pidid koostama tegevuskava, mida uus juht plaanib ametisse asudes täide viia.

Ugala direktor Heiti Pakk teatas mullu novembris, et lahkub ametist detsembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles