Kultuuri elutööpreemia pälvivad Mägi, Puks ja Põldroos

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Mägi
Ester Mägi Foto: Toomas Huik / Postimees

Valitsuse tänase otsusega saavad pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest antava riigi kultuuripreemia helilooja Ester Mägi, telerežissöör ja filmilavastaja Toivo-Peep Puks ning maalikunstnik ja kirjanik Enn Põldroos, preemia suurus on 64 000 eurot.

Mulluste loominguliste saavutuste eest saavad 9600 euro suuruse preemia viis inimest. Ain Angerile tõi auhinna rahvusvaheline tegevus ja kõrgetasemelised rollid rahvusooperis Estonia, Ivo Lillele eelmise aasta näitusetegevus ning Anu Rauale näitus «Eesti asi».

Mati Sirkel saab kultuuripreemia raamatute «Saksa Ordu ajalugu» (Klaus Militzer), «Nii taevas kui ka maa peal» (Werner Bergengruen), «Vergiliuse surm» (Hermann Broch) ja «Vanad meistrid» (Thomas Bernhard) tõlkimise eest ning Erkki-Sven Tüür klarnetikontserdi «Ekstaatiline palverändur» ja sümfoonia «De Profundis» eest.

Riigi kultuuripreemiad antakse laureaatidele üle 24. veebruaril Pärnu teatris Endla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles