Titanicu näituse külastatavus purustas Eesti muuseumide rekordi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Titanicu näitus avati suurejoonelise programmiga.
Titanicu näitus avati suurejoonelise programmiga. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eelmise aasta 15. novembrist käesoleva aasta 31.märtsini avatud näitusel «Titanic: lugu, leiud, legendid» käis Eesti Meremuuseumi Lennusadamas pisut rohkem kui nelja kuu jooksul ühtekokku 220 000 külastajat.

Nii kõrget külastajanumbrit ei ole ühelgi teisel Eesti muuseumil, teatas Lennusadam.

«Muidugi lootsime, et külastajate huvi Titanicu näituse vastu on suur, kuid sellist publikumenu ei osanud me ette ennustada,» ütles Lennusadama tegevjuht Ott Sarapuu. Saavutatu taga näeb ta kogu meremuuseumi meeskonda, kes on tulemuse nimel igapäevaselt pingutanud.

Tegevjuhile tegi heameelt, et külastajad süvenesid näituse sisusse. «See on hea näituse tunnus, kui inimesed tunnevad end lahkudes pisutki targematena.»

«Nii suur külastajanumber on meie muuseumimaastikul kahtlemata erakordne ja selle ületamine või isegi kordamine oleks üsna keeruline. Titanicu näituse külastajate arv on ühtlasi nii tõestus kui tunnustus selle kohta, et oleme publikule pakkunud maailmatasemel muuseumielamust,» lausus meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

Majanduslikult poolelt vaadates annab suurnäituse edu Eesti Meremuuseumile paremad võimalused Eesti merepärandi säilitamiseks.

«Rahaliselt jäime plussi ning see on meie investeeringuplaane silmas pidades väga rõõmustav. Saame edasi minna Suure Tõllu taastamisega suuremas mahus, kui esialgu plaanitud,» ütles Sarapuu. Jäämurdja tähistab oma 100. juubelit käesoleva aasta 19. juunil.

Eesti Meremuuseumi Lennusadam avati 2012. aasta mais ning eelmisel aastal külastas angaare kokku 298 000 inimest. Käesoleva aasta suursündmuseks on auru-jäämurdja Suur Tõll 100. juubel. Laevale tehti eelmisel aastal põhjalik dokiremont ning praegusel hetkel käivad taastamistööd laeva sisemuses. Külastajatele on alates sellest suvest avatud rohkem laeva kajuteid ja luuakse uut siseekspositsiooni. Jäämurdja taasavatakse pidulikult 19. juunil 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles