Muuseum tahab Maasilinna laevavrakki Tallinna tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesilennukite angaaris avatakse muuseum järgmise aasta 14. juulil ning Maasilinna laevavrakk võiks Dreseni sõnul seal saada keskse rolli.
Vesilennukite angaaris avatakse muuseum järgmise aasta 14. juulil ning Maasilinna laevavrakk võiks Dreseni sõnul seal saada keskse rolli. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Meremuuseum soovib 16. sajandist pärit Maasilinna laevavraki Saaremaalt ära viia, kuna ligi veerandsajandi jooksul pole saarlased suutnud vraki eksponeerimiseks võimalust leida.

«Meremuuseumil on kavas hakata laevavrakki näitama järgmisel aastal Tallinna lennusadamas avatavas endises vesilennukite angaarikompleksis, millest kujuneb omamoodi laevade ja merendusega seonduva militaartehnika muuseum,» sõnas Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen ajalehele Meie Maa.

«Seni on laevavrakk seisnud avalikkusele nähtamatuna Illiku laiul ajutises kuuris, kuid see ei peaks sugugi niimoodi olema,» osutas Dresen.

Urmas Dresen on meremuuseumile kuuluva Maasilinna laevavraki võtnud eriliseks südameasjaks ka seetõttu, et juhtis ise 1986. aastal laeva avastamise ja väljatõstmise ekspeditsiooni.

Muuseumijuhi sõnul muudab ligi 16 meetri pikkuse Maasilinna ühemastilise laeva haruldaseks kahekordne plangutus, ilmselt kasutati omal ajal pisut tahumatult ehitatud laeva ehitusmaterjalide veoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles