Rakvere spordikirikus esietendub «Kadunud tsirkus»

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Saaremäe.
Üllar Saaremäe. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

17. juunil toovad lavastaja Üllar Saaremäe ning tõeliselt kirju ränd-trupp Rakvere spordikirikus vaatajate ette suvelavastuse «Kadunud tsirkus».

«Seni, kuni me ei unusta, et leib on saia mees ja teelusikad kahvli ning noa lapsed. Kuni meile meenub, et silmi tugevalt kinni surudes hukkub viimane kui näotu hirm me voodi all. Kuni me igal hommikul mõne hetke lennata mõistame. Seni oleme me alles,» seisab näidendi tutvustuses.

Näidendis astub üles tõeliselt kirju seltskond: Tõnis Mägi, Bonzo, Kärt Johanson, Peeter Tammearu, Alo Kurvits, Mait Trink, Liisa Aibel ja Heigo Teder. Kaasa teeb ka Rakvere Linnaorkester.

Lavastuse teksti on kirjutanud Urmas Lennuk, kunstnikud on Erki Kasemets ja Kristi Leppik ning muusikajuht Alari Piispea.

Rakvere teatri turundusjuht Elvis Efert rääkis Postimees.ee´le, et linn soovib lähiaastail spordikirikust vormida Arvo Pärdi nimelise kontserdimaja ning projektikonkursski on juba edukalt lõppenud, kuid ehitustegevus on määramata ajaks tulevikku nihkunud. Nii võttis teatritrupp nõuks ainulaadset kahe torniga hoonet vahepeal mängukohana kasutada.

Viimaste aastakümnete jooksul on algselt kirikuks planeeritud ehitist kasutatud võimlana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles