«Mandariinid» ei jää ka suure lombi taga publikumenuta

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mandariinid»
«Mandariinid» Foto: Kaader filmist

Eesti ja Gruusia koostöös valminud mängufilmil on ka Ameerika Ühendriikides toimuval rahvusvahelisel filmifestivalil arvestatav publikuhuvi: kolmest seansist kaks on juba välja müüdud.

Ülehomsest kuni kaheksanda maini vältaval 57. San Francisco rahvusvahelisel filmifestivalil linastub mängufilm «Mandariinid» kolmel päeval: 26. ja 27. aprilli ja 6. mai õhtul. Neist kahel esimesel on tänaseks eelmüügi piletid otsas, vaid viimasele on veel võimalik pileteid soetada.

Mängufilmi «Mandariinid» tegevus toimub 1992. aastal Abhaasias. Abhaasid sõdivad, et Gruusiast lahku lüüa. Põline eestlaste küla maalilises paigas mägede ja mere vahel on tühjaks jäänud, sõja lähenedes on eestlased oma ajaloolisele kodumaale tagasi pöördunud.

Külla on elama jäänud vaid Ivo (Lembit Ulfsak) ja tema naaber, mandariini-istanduse omanik Margus (Elmo Nüganen). Ka Margus kavatseb Eestisse sõita, aga alles pärast seda, kui mandariinisaak on korjatud. Sõda jõuab külani, toimub grusiinide ja abhaaside verine lahing.

Ivo ja Margus leiavad lahingupaigalt ühe ellujäänu – Ahmedi, kelle Ivo enda juurde koju paranema viib. Öösel hukkunuid mattes avastab Margus, et ka üks grusiin on elus, kuigi raskelt haavatud. Ka tema viiakse Ivo juurde. Nii satuvad ühe katuse alla kahe vastasleeri võitlejad.

Filmis mängivad Lembit Ulfsak, Elmo Nüganen, Giorgi Nakhashidze, Mihhail Meskhi ja Raivo Trass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles