Soome suurkirjastus WSOY koondab veel kuni 30 inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WSOY kauplus Helsingis
WSOY kauplus Helsingis Foto: Wikimedia

Kirjaniku Sofi Oksaneniga koostöölepingu lõpetanud Soome suurim kirjastus WSOY jätkab inimeste vallandamist, ajalehe Helsingin Sanomat andmetel võib uusi sarnaseid uudiseid oodata varsti.

Ajaleht kirjutab, et mai alguses ametiühingutega alanud läbirääkimiste tulemusel kaotab töö umbes 30 inimest, neist kümmekond on toimetajad. Konkreetseid uudiseid võib oodata järgmisel nädalal.

Kirjastus vähendab töötajate arvu, kuna WSOY maadleb samade probleemidega nagu kõik teised kirjastused – internet vähendab teatemeteoste läbimüüki, e-raamatu oht ja uute teoste pidev lisandumine raputab valdkonda üha tõsisemalt.

Ajalehe Ilta-Sanomat andmetel pidas Oksanen juba enne vallandamist läbirääkimisi teise kirjatustega.

Kone OY ja Cargoteciga seotud suguvõsasse kuuluv miljonär Niklas Herlin võtaks Oksaneni hea meelega oma kirjastuse tiiva alla. Tema juhitav Teos on pidanud Oksaneniga vastavaid läbirääkimisi, kuid Herlin keeldus detaile avaldamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles