Velleri looming on jõudnud kirjandusest filosoofiasse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Mihhail Veller.
Kirjanik Mihhail Veller. Foto: SCANPIX

Tartu kirjandusfestivalil Prima Vista pidas neljapäeval loengu vene kirjanik Mihhail Veller, Tartu Ülikoolis peetud loengu teema oli «Inimkonna mõte ja funktsioon universumi evolutsioonis».

Armastatud filosoof ja irooniline kirjanik ütles, et nii kirjanik kui ka filosoof tegelevad maailma ja selles oleva inimese lahtimõtestamisega, ta ise on puhta ilukirjanduse juurest jõudnud puhta filosoofiani, sest on filosoofide eeskujul püüelnud samuti objektiivsuse poole, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Universumi ajalugu on evolutsiooni kiirendus, lihtsate asjade keeruliseks muutumise kiirendus ja inimene on selle arengu käigus hoidja, sest et inimene muudab uskumatu kiirusega keeruliseks kõik mis võimalik ja ühel hetkel, pärast kümneid tuhandeid miljoneid aastaid meie kauged järeltulijad eraldavad kogu universumi olendeist kogu energia, toimub uus Suur Pauk ja algab kõiksuse uus tsükkel. Selline on meie funktsioon,» rääkis Mihhail Veller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles