Maagiline 42: Peeter Vähi uudisteos sai tõuke loominguliste meeste keskeakriisist

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Vähi.
Peeter Vähi. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Festivalil Klaaspärlimäng tuleb esiettekandele Peeter Vähi teos «Nelikümmend kaks». Uudisteos seob rock’n’rolli kuninga Elvis Presley, ameerika-juudi-prantsuse estraaditähe Joe Dassini ja vene ajastuikooni Vladimir Võssotski, kes lahkusid siitlimast 42-selt.

«42 – see maagiline number ühendab tõepoolest neid kolme suurnime. Sellise pealkirjaga lühiteose komponeerisin olles ise 42 aastane. See on probleemne iga, võibolla ka keskea kriis paljudele loomingulistele meestele. Enamik saab sellest üle, kuid mõnede süda seiskub alkoholi, narkootikumide või koguni nööri läbi», kommenteerib helilooja Peeter Vähi. Teose «Nelikümmend kaks» kannab ette Klaaspärlimäng Sinfonietta festivali avakontserdil, mis toimub 10. juulil kell 19 Tartu Jaani kirikus.

Samal kontserdil kõlab ka Ülo Kriguli uudisteos «Lähe», milles lööb kaasa eesti soost Ameerikas elav tipp-fagotimängija Martin Kuuskmann. Lisaks kannab Klaaspärlimäng Sinfonietta ette Vähi teose «In Memoriam HM».

Klaaspärlimäng 2014 toob 10.–16. juulini kuulajateni 16 kontserti klassikalisest repertuaarist elektroonmuusikani. Lisaks on kavas uudsed tantsuetendused ning Kalev Mark Kostabi ja ta mõttekaaslaste maalinäitus. Üritused toimuvad Tartu Toomkiriku varemetes ja Jaani kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles