Vene Draamateatri peanäitejuhiks saab Peterburi lavastaja

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Vene Draamateatri peanäitejuhi otsingud on kandnud lõpuks vilja - järgmise aasta märtsist asub sellesse ametisse noor Peterburi lavastaja Natalja Lapina.

Varem Peterburi Noore Vaataja Teatris lavastajana töötanud Lapina sõnul kavatseb ta meelitada Vene Draamateatrisse noori teatrihuvilisi, vahendasid ERR Uudised venekeelset «Aktuaalset kaamerat».

«Tahaksin parandada teatri repertuaari kvaliteeti ning luua kultuurikeskkonna, mis meelitaks kohale noori, minu meelest on praegu publiku seas vähe noori vaatajaid,» ütles tulevane näitejuht.

Lapina on ka varem siin lavastanud - mais esietendus tema juhtimisel lastenäidend «Aarete saar». Sellest piisas, et teha noorele lavastajale ettepanek asuda tööle Tallinna.

«See oli täiesti ootamatu, aga minu jaoks äärmiselt meeldiv, sest mulle väga meeldib selle teatri trupp,» teatas Lapina.

Vene teatri direktori Jaanus Kuke sõnul sobib Lapina ideaalselt teatri peanäitejuhiks, kuna ta on lõpetanud Peterburi teatriakadeemia ning ta on lavastanud kaheksa näidendit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles