Galerii: Soome režissöör tegi Estonia kontserdisaalist Peterburi vehklemispaiga

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti-Soome-Saksa ühisfilmi «Vehkleja» võtted toimuvad Estonia kontserdisaalis, millest on kaheks nädalaks saanud Peterburi vehklemisturniiri paik.

Filmi, mille peaosas mängib Märt Avandi, režissööriks on soomlane Klaus Härö, kelle filmid on maailmas võitnud üle 60 erineva auhinna.

«Vehkleja» turundusjuht Madis Tüür ütles Postimehele, et võttepaigas käib suhtlus inglise keeles, kuigi kogu filmi tegevus on eestikeelne.

Võtted on Estonias toimunud nädal aega ja kestavad seal veel ühe nädala.

Filmi toodavad Allfilm ja Making Movies.

Sünopsis:

1952. aastal saabub Haapsallu kehalise kasvatuse õpetajaks introvertne meistersportlane Leningradist. Vaatamata koolidirektori vastuseisule hakkab ta lastele vehklemist õpetama.

Konarlikust algusest hoolimata saab sõjajärgsel raskel ajal vehklemisest teraapia nii lastele kui ka treenerile. Lüüasaanud direktorile ei anna aga rahu, miks noormees tegelikult väikelinna saabus.

Hiljuti on filmistuudio tootnud järgmised filmid: «Risttuules» (2014); «Mandariinid» (2013), «Seenelkäik» (2012) ja «Rat King» (2012).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles