Galerii: Estoniasse jõudis uhiuus Steinway tiibklaver

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pakiti Estonia kontserdisaalis lahti uhiuus maailmakuulsas Steinway & Sons tehases valminud kontsertklaver, mille kõla demonstreeritakse avalikkusele septembri esimestel päevadel.  

Riigihankega soetatud klaver ja selle transport Estoniasse läks maksma 158 640 eurot, ütles Postimehele Eesti Kontserdi pressiesindaja Lauri Aav. Tegemist on D mudeli kontsertpilliga, mis on Steinway klaverite seas suurim ning mis on standardiks pea kõigis maailma juhtivates kontserdisaalides.

Konkreetse instrumendi valisid Hamburgi klaveritehases välja pianistid Peep Lassmann ja Ivari Ilja. Mõlemad hindavad valikut väga õnnestunuks ja usuvad, et kümnete ootel pillide hulgast suudeti välja valida «just see õige».

Viimane uhiuus kontsertklaver telliti Estonia kontserdisaali ca 17 aastat tagasi ning oli samuti Steinway toode, pianistide hinnangul oli see aga oma aja juba ära elanud. Aava sõnul jääb see edasi Estonia kontserdisaali nö teiseks pilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles