Suvel täidavad puhkajatest lugemishuvilised raamatukogusid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe raamatukogu.
Ülejõe raamatukogu. Foto: Urmas Luik

Raamatukogudele ja -poodidele valmistab rõõmu, et suvel on inimestel rohkem aega raamatute lugemiseks; enim pakuvad huvi raamatukaante vahelt filmilindile jõudnud teosed, reisikirjandus, noorteromaanid ja kokaraamatud.

Puhkuste aeg ja Tallinna Keskraamatukogu harukogude kollektiivpuhkus on raamatukogu peamajja toonud suure hulga lugemishuvilisi, suvekuudel on külastajaid vaata et rohkemgi kui sügisel ja talvel, umbes 600 laenutust päevas, kuid väga erinevad lugejate eelistused suvel võrreldes talvega ei ole, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Suvel võib-olla laenutatakse korraga rohkem, on inimesed, kes lähevad puhkusele ja siis nad laenutavad 20 eksemplari,» rääkis keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna juhataja Rita Matat.

Edetabelite tippe vallutavad Erik Tohvri, Ira Lemberi, Andrus Kivirähki ja teiste eesti kirjanike romaanid, eriti usinalt kaovad suvel riiulitelt ka reisikirjandus ja ajaloolised raamatud.

Populaarsetena nimetab Matat ka raamatuid, mille järgi on hiljuti vändatud filmid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles