Plink Plonk – pungist Bollywoodi funk’ini

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Sõltumatu muusika festival Plink Plonk leiab homme Tartus aset kuuendat suve. «Õlu on meil odav, naised ilusad ja mehed veel ilusamad,» ütleb Plink Plongi korraldaja Lauri Liivak, miks peaks sammud just nende festivalile seadma.


Väliskülalisi on tänavu vähem kui näiteks möödunud aastal ja põhjus on loomulikult kõigile selge – raha. «Põhiline on aga, et üritus toimub ja pille pole kotti pandud,» räägib Liivak. Häbeneda pole midagi, sest festivali esinejate nimekiri on siiski korralik.

Osalevad eesti bändid vaevalt muusikasõpradele enam tutvustamist vajavad – Opium Flirt, Bad Ass Yuki, Nevesis jt.

Mõne sõnaga välismaistest bändidest. Esinejatest tuntuimaks võib ehk pidada Birminghamist pärinevat Seelandi, mis on nullindate algul tuntust kogunud nn Birminghami retrofuturistliku elektroonika skeene üks vilju.

Seelandi moodustasid 2000ndate keskpaigas kaks juba tunnustatud «retrofuturisti», Broadcasti liige Tim Felton ja Plone’i mees Billy Bainbridge,   pluss Neil McAuley. Möödunud aastal jõudsid nad mõnel pool ka psühhedeelseks meistriteoseks kuulutatud debüütalbumini «Tomorrow Today».

Liivaku sõnul on tal eriti hea meel aga selle üle, et üks Plink Plongi esinejatest on energilist psych-punki küttev ja tänavu kõikvõimalikel festivalidel ilma teinud Belgia bänd Kapitan Korsakov. «Nemad on Euroopa tulevikulootus ja hetkel väga kuum sõna,» kiidab ta.

Kirev Rootsist pärit Swami Coco and the Maximum Sweetha Orchestra on aga sedasorti kraam, mille kohta Liivak mainib, et tegu on «mõnusalt pretensioonitu muusikaga». «Vahepeal on vaja selliseid bände ka, mille ajal saab rahulikult õlut tuua ja niisama ringi vaadata,» ütleb ta.

Orkester on pühendunud India legendi Ananda Shankari pärandi edasikandmisele. Põhimõtteliselt 70ndate stiilis Bollywoodi funk. Peaks sobima suvisesse Tartusse nagu valatult.

Muusikafestival

Sõltumatu muusika festival Plink Plonk

Esinevad Seeland (UK), Kapitan Korsakov (Belgia, pildil), Swami Coco and the Maximum Sweetha Orchestra (Rootsi), Opium Flirt, Bad Apples jt
31. juulil kell 12 Tartu lauluväljaku muruosal

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles