Video: järgmisel nädalal algab suur kitarripidu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Guitar Trio
Viljandi Guitar Trio Foto: Viljandi kitarrifestival

14. - 18. oktoobril toimub seitsmes Viljandi Kitarrifestival, mis paneb helisema Prantsusmaa, Soome, Rootsi, Inglismaa, Ameerika Ühendriikide ja Eesti kitarrid.

Festivali kontserdid toimuvad õdusas Viljandi linnas, kus kontserdipaikadeks on Pärimusmuusika Ait, Viljandi Jaani kirik, Viljandi Nukuteater, kohvik Fellin ja Viljandi Vanas Veetornis, kus on võimalik osa saada eksklusiivsest südaöisest kontserdist. Nimelt täidab öise Viljandi kitarrihelidega Eesti üks silmapaistvamaid kitarriste Kristo Käo. Festivali kunstiline juht Ain Agan on öelnud, et Viljandi Kitarrifestival ei ole kindlasti mitte ainult kohalikku kultuurielu elavdanud ja kuulajat harinud, vaid tegu on Eesti mastaabis olulise sündmusega, mis igal aastal kuulajaid üle Eesti kokku toob.

Üheks oodatuimaks kontserdiks Viljandi Kitarrifestivalil on Inglismaalt pärit revolutsiooniliselt virtuoosse mängustiiliga Jon Gommi etteaste. Ta kasutab ühte ainsat akustilist kitarri, et tekitada trummi-ja bassihelisid ning keerukaid meloodiaid. Rõhutunnetus on siiski tundlikel vokaalidel ja laulukirjutamisel.

Lisainfo: www.viljandiguitar.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles