Pärimusmuusika aidas jagati Etnokulpe

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trad.Attack! võidetud auhindadega.
Trad.Attack! võidetud auhindadega. Foto: Patrik Tamm

Täna jagati Viljandis auhindu aasta jooksul silma paistnud pärimusmuusikutele.

Etnokulpideks ristidud auhindu anti parimatele Pärimusmuusika Lõikuspeo raames juba kuuendat korda. Reedel, 10. oktoobril toimunud meeleolukal galaõhtul läksid viiest rahvahääletuse teel jagatavast kulbist neli Trad.Attack!-le.

Jalmar Vabarnast, Sandra Sillamaast ja Tõnu Tublist koosnev, vaevalt aastajagu päevi tegutsenud kollektiiv sai endale nii parima bändi, plaadi, loo kui uustulnuka auhinna. Lisaks eelmainituile hindas ka Raadio 2 kollektiiv neid omalt poolt erikulbiga. Sellega tegi Trad.Attack! omamoodi ajalugu, sest kunagi varem pole nii lühikest aega tegutsenud ja vaid ühe minialbumi üllitanud kooslus rahva poolt nii kiiresti omaks võetud ja kulpidega üle külvatud.

Peale Trad.Attack!i jagus kulpe veel vaid Eeva Talsile, kes sai parima pärimusmuusiku auhinna ja Viljandimaa Lõõtsaklubile, kellele kuulus Tarmo Noormaa poolt üle antud Eesti Pärimusmuusika Keskuse poolne erikulp.

Etnokulpide, ehk Eesti parimate etnoartistide, -plaadi ja -loo valimine kestis kaks nädalat ja oma häält sai anda selleks loodud hääletuskeskkonnas. Hääletamas käis ligi 1000 pärimusmuusikahuvilist, kes said valida kas soovitatud kandidaatide poolt või ise oma lemmik välja pakkuda.

Etnokulbid 2014 tulemused:

Aasta pärimuslik muusikapala: Trad.Attack! «Kooreke»

Aasta pärimuslik heliplaat: Trad.Attack! EP

Aasta pärimuskollektiiv: Trad.Attack!

Aasta pärimusmuuusik: Eeva Talsi

Aasta uuustulnuk pärimusmuusikamaastikul: Trad.Attack!

Eesti Pärimusmuusika Keskuse erikulp: Viljandimaa Lõõtsaklubi

Raadio 2 erikulp: Trad.Attack!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles