Maire Aunaste: Eve Viilupi elu oli missioon

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste uue sarja «Mehed räägivad armastusest» salvestus
Maire Aunaste uue sarja «Mehed räägivad armastusest» salvestus Foto: Jelena Rudi

Veel möödunud reedel Eve Viilupiga kohtunud teletäht Maire Aunastele mõjus tema saate «Perepeo» toimetaja ootamatu surm šokina.

«Kõik see, mida meie Evega «Perepeos» koos tegime, näitas, et tegemist on erakordselt hea, tähelepaneliku, kohusetundliku ja oma tööd tõsiselt võtva inimesega,» meenutas Aunaste. «Tema elu oli laululastele pühendatud missioon.»  Lisaks «Perepeo» toimetamisele on Viilup produtseerinud muusikasaateid «Laulukarusell» «Kaks takti ette», «Tähed muusikas».

Aunaste kohtus Viilupiga viimati eelmise nädala reedel, kui ta viibis telemajas koos oma lapselastega.  «Eve vaatas mu nelja-aastast lapselast, vaatas mind ja küsis: «Oh ma just mõtlesin, mis kell meil need proovid algavad. Niipea, kui ta last nägi, mõtles ta kohe töö peale,» rääkis Aunaste.  

Aunaste hindab kõrgelt Viilupi suhtlemiskunsti. Koos «Perepidu» tehes oli vaja kogu aeg osalevaid peresid veenda. «Mina ei oleks hakkama saanud, aga Evet usaldasid ühe perekonna kõik põlvkonnad, kes kunagi olid telemajas lastena laulmas ja täna kaasasid oma lapselapsi.»

2013. aastal sai Eve Viilup Valgetähe V klassi teenetemärgi. Aunaste meenutab, et Viilup oli häiritud, et ERR autasu saamiseks just tema esitas, sest ta polnud teles paar aastat midagi teinud.

Eve Viilup sündis 15. aprillil 1953 Rakveres. Keskhariduse omandas ta Rakvere 1. Keskkoolis ning kõrgharidusdiplomi sai 1976. aastal Tartu Ülikoolist eesti keele ja kirjanduse erialal.

Samal aastal alustas ta tööd Eesti Televisiooni noorte- ja lastesaadete toimetajana, aastatel 1991-2000 töötas Lasteekraani peatoimetajana.

Hiljem tegutses Viilup ETVs vabakutselise teleprodutsendi ja Lasteekraani Muusikastuudio juhatajana.

Viilupi toimetatud tuntud lastelavastused: «Hunt Kriimsilm», «Tipp ja Täpp», «Nõiakivi», «Kadekops», «Tammetõru seiklused», «Kessu», «Londiste», «Pätu», «Kunksmoor» jt. Ta oli ka lastelavatuste «Lugu kutsikast, kes...», «Kikerikii» ja «Hei, pöilapoisid!» autor.

Eve Viilup oli abielus ning tal oli kolm last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles