Rahvamajade seadust lähiaastatel vastu ei võeta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Välimäe
Ülle Välimäe Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti rahvamajade töötajad ootavad oma seadust, mis kaitseks rahvamaju ja nende töötajate õigusi, kuid kultuuriminister Laine Jänese sõnul lähiaastatel neil sellele lootust pole.

Täna toimus Voorel üleriigiline rahvamajade kultuurisanatoorium, kus arutleti rahvamajade probleemide üle, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti Rahvamajade ühingu esinaise Ülle Välimäe sõnul on rahvamajade seadus vajalik selleks, et rahvamaju ei pandaks rahapuuduse tõttu kinni. «Et kultuuritöötajaid ei vallandataks kergekäeliselt, sest kultuuritöötajad teevad oma tööd väga suure missioonitundega,» ütles Välimäe.

Minister Jänese sõnul aga ei võeta rahvamajade seadust vastu veel vähemalt kahe aasta jooksul ning kõigepealt on oluline kaardistada ja sõnastada või defineerida mitmed mõisted, mis seaduses üles on toodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles