Allikmaa: kohtumäärus on selgelt täitmiseks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa.
ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa. Foto: SCANPIX

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimehe Margus Allikmaa hinnangul on selge, et kui kohtumäärus näeb ette, et «Pealtnägija» ei tohi täna üht saatelõiku eetrisse lasta, tuleb seda täita, kuid samas ei välista ta, et ERR selle vaidlustab.

«Kohtumäärus on täitmiseks. Seda saab küll vaidlustada, aga seda ei saa ise tõlgendada või vaadata, kas täidame või mitte. See on selgelt täitmiseks,» kommenteeris Allikmaa uudist, et Harju maakohtu tänane määrus keelab «Pealtnägijal» eetrisse lasta lugu, mis keskendub mereväega seotud kohtuasjale.

Allikmaa märkis, et kindlasti tasub teatud punktide üle arutada, ent kuna loos oli kasutatud kinnise kohtuistungi materjale, ei jää tema sõnul väga suurt mõtlemiskohta.

«Loomulikult me analüüsime ja loomulikult on määrusele võimalus kaebus esitada,» sõnas Allikmaa ning lisas, et sellega tegelevad juba organisatsiooni juristid. Praegusel hetkel täit analüüsi ega otsust, kas see määrus vaidlustada, ei ole.

«Minu praktikas on see esimene selline kord,» sõnas Allikmaa vastuseks küsimusele, kas see on rahvusringhäälingule esimene taoline olukord, kus kohus on loo eetrissemineku keelanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles