NUKU muuseum avab varjuteatrinäituse «Peidus pool»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukuteater
Nukuteater Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Reedel, 31. oktoobril kell 15, avab NUKU muuseum uue näituse «Peidus pool», mis toob külastajate ette nukuteatri kõige vanema liigi – varjuteatri.

Muuseumi juht ja näituse koostaja Maria Usk ütleb, et varjuteatri loomise lihtsuse taga on peidus palju põnevaid lahendusi. «Varjuteatris saab vähese materjaliga luua imesid. Varjumaailma tekkimiseks on vaja vaid valgust ja kujutlusvõimet. Varjudel on uskumatult võimas visuaalne mõju. Me loodame oma väljapanekuga pakkuda mõtlemisainet ning julgustada kõiki huvilisi seda lihtsat ja geniaalset teatriliiki katsetama. Selleks pakume võimalust osaleda töötubades, kus saab ise teha erineva raskusastmega varjunukke ja õppida varjunukkudega mängimise ABC-d,» lisab ta.

NUKU muuseumi jaoks on varjuteatrinäitus esimene samm 2016. aastaks valmiva uue osalusvõimalustega ekspositsiooni loomisel. Tavapärasele vaatamisele lisaks on näitusel võimalik ka oma kätega varje luua ning ise varjuks muutuda.

Näitus «Peidus pool» sündis ühistööna. «Nukumeister Annika Aedma on loonud siluetitehnikas imelise muinasjutumaailma ning teinud varjunukkude tehniliste võimaluste tutvustamiseks põnevaid näidiseid, peakunstnik Britt Urbla Keller on ehitanud olmeesemetest üllatavaid varjumaailmu. Helikujundaja Liina Kullerkupp on loonud varjudemaailma tutvustava helimaastiku ning varjude tekkimiseks peamise – valguslahendused – on välja mõelnud NUKU teatri valgusala juhataja Madis Kirkmann,“ kirjeldab Usk näituse sündi.

Gruppidel on võimalik tellida näituse külastamiseks giidiga ekskursioone ning eakohaseid õpitubasid. Näitus jääb avatuks 7. juunini 2015, näitusele pääseb muuseumipiletiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles