Viini Rahvusooper pakub läbi interneti kõrglahutusega videoülekandeid

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Anger
Ain Anger Foto: Erakogu

Kinod ja kontserdisaalid on juba mõnda aega pakkunud võimalust nautida maailmakuulsate ooperi- ja balletimajade otseülekandeid, kuid saalide mahutavus seab paratamatult piirid vaatajate arvule. Parimatele etendustele ostetakse piletid juba ette kogu hooajaks, hiljaks jäänutele pakutakse aga  teise võimalusena vaadata salvetust otseülekandest.

Kiire internetiühendus loob hoopis teistsugused võimalused ka kultuuri nautimiseks  ja nüüd ei pea ooperi või balleti nautimiseks enam kodunt välja minema – kuulus Viini Rahvusooper toob etendused ooperihuviliste elutuppa.

Telerite ekraanid on muutumas järjest suuremaks, mis seab uued kriteeriumid ka telerist vaadatavale sisule.  Koostöös Viini Rahvusooperiga toimus maikuus maailma esimene Ultra HD-kvaliteediga ooperi ülekanne internetis, kus maailmale edastati Viini Rahvusooperi etendus Giuseppe Verdi «Nabucco».

Viini Rahvusooperi 2014/2015 hooaega on võimalik oma elutoa diivanilt jälgida aga pea täies mahus. Seda saab teha internetiühendusega arvutist läbi veebilehitseja, mobiiltelefonist või tahvelarvutist vastava rakenduse kaudu (Android ja iOS). Samsungi UHD ja Smart TV teleritel on ülekannete ja salvestuste vaatamiseks spetsiaalne rakendus, teiste telerite omanikud saavad pildi televiisorisse läbi sellega ühendatud arvuti.

Endine estoonlane Ain Anger laulab Viini Rahvusooperis juba alates 2004. aastast ja 2014/2015 hooajal teeb ta kaasa kolmes lavastuses. Esimene võimalus näha Ain Angerit Viini Rahvusooperi laval on 21. novembril Mussorgski Hovanshinas. Rahvusooperi kodulehelt (http://www.staatsoperlive.com) saab soetada etenduse vaatamise õiguse ning korraldada pere või sõpradega nauditav ooperiõhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles