PBK näitab vene kinoklassikat eestikeelsete subtiitritega

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva pisaraid ei usu
Moskva pisaraid ei usu Foto: PBK

Pervõi Baltiiski kanal alustab vene ja maailma kinematograafia parimate mängufilmide näitamist koos eestikeelsete subtiitritega. Esimesi filme subtiitritega saavad televaatajad näha juba 7. ja 8.novembril.

«Oskari» auhinna laureaat, draama «Moskva pisaraid ei usu» on PBK eetris 7.novembril kell 22:20. Filmi režisöör Vladimir Menšov ja filmitegijate meeskond ei osalenud «Oskari» auhinnatseremoonial. Sellest, et film võitis Ameerika akadeemia kinokunsti auhinna, sai Menšov  teada teleuudiste kaudu. Kusjuures uudist teatati eetris 1.aprillil 1981. aastal ning Vladimir Menšov võttis seda kui nalja. Tema asemel osales auhinnatseremoonial ja võttis kuldmehikese vastu NSVL saatkonna kultuuriatašee USA-s. Kuigi kaua oli kuju hoiul NSVL Riiklikus kinokomitees, sai 1989 aastal, peale «Nika» preemia saamist , Vladimir Menšov kätte ka oma «Oskari». Huvitav seik on ka see, et USA president Ronald Reagan vaatas 1985. aastal, enne esimest kohtumist Mihhail Gorbatšoviga, filmi «Moskva pisaraid ei usu» vähemal 8 korda, et aru saada «salapärasest vene hingest».

Filmi süžee on aktuaalne ka tänapäeval. Film noortest provintsitaridest, kes tulid Moskvasse õppima ja samas ka õnne otsima. Filmi peakangelanna armus, kuid ta jäeti maha. Siiski ei heitnud ta meelt, kasvatas üksi üles tütre, tegi hiilgava karjääri. Lõpuks kingib elu talle ka kohtumise suurepärase inimesega ja tõelise õnne...

8.novembril kell 22:55 on lustlik komöödia «Õnnekütid». See on üks populaarsemaid nõukogude filme, millest paljud fraasid on saanud lendlauseteks. Filmis mängisid tuntud vene näitlejad Jevgeni Leonov, Savelij Kramarov, Georgi Vitsin ja teised.

«Õnnekütid» on hingematvalt naljakas komöödia, kus naer algab esimestest kaadritest. Süžee järgi on lasteaia juhataja Troškin sarnane on nagu kaks tilka vett Dotsendi-nimelise bandiidiga, kes röövis arheoloogiliselt ekspeditsioonilt unikaalse Aleksander Suure sõjakiivri. Miilits maskeerib heasüdamliku Troškini Dotsendiks ja saadab ta vanglasse, et Dotsendi semudelt välja uurida kiivri asukoht ning tal tuleb tahes tahtmata mängida julma retsidivisti rolli. Välja aga kukub kõik äärmiselt jaburalt...

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles