ERR.ee: rahvusooperi kärped vähendavad uuslavastuste hulka

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Rahvusooper Estonia eelarve kärped ning personali koondamine tähendab teatrikülastajale vähem uuslavastusi ning kogu teatri arengu löögi alla panemist.

Estonia alustab oma hooaega rusutud meeleolus: ooperiteatri tänavust eelarvet vähendati üle kolme miljoni krooni ja tuleva aasta eelarves laiutab 9,7 miljoni kroonine auk. Koondamisteate on juba saanud mitukümmend inimest ja Estonia juhtide sõnul on piir käes, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kevadest alates on rahvusooper koondanud 60 ametikohta, reaalselt lahkuda tuleb uuest aastast siiski 34 estoonlasel, sest ülejäänud kohad olid seni täitmata.

«Vaataja jaoks tähendab see eelkõige vähemat arvu uuslavastusi, mis tähendab, et kui teatrikülastaja on võtnud endale plaani kõik uuslavastused ära vaadata, siis ei ole tal rahvusooperi majja nii tihti asja, kui tal seni on olnud,» ütles rahvusooperi peadirektor Paul Himma.

Ta rõhutas, et vaja on planeerida juba järgmisi hooaegu, kuid teatri areng rahvusooperina on löögi all.

Teatrist öeldi, et piletihinna tõus on mõeldav alles järgmisel hooajal, sest osa inimesi on piletid eelmüügist kaugele ette ära ostnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles