Improteater paiskab armastatud Eesti näitlejad tundmatusse

Kultuuritoimetus
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Improteater Impeerium
Improteater Impeerium Foto: promo

Improteater Impeerium mängib sel hooajal novembrist maikuuni etendusi koos tuntud Eesti näitlejatega. Igal kuul osaleb improviseeritud etendustes uus külalisnäitleja ning novembris on laval näitleja Liina Tennosaar.

Etendused Tennosaarega toimuvad 11. novembril kell 19 Tartu Genialistide Klubis (Lai tn 37) ja 14. novembril kell 19 Tallinna Kammerteatris (Vabriku tn 12). Liina Tennosaar usub, et elus peab igasuguseid asju proovima, siis ei kasva sammal selga. Improvisatsiooni peab ta põnevaks: «Improteater on nagu Forrest Gumpi kommikarp – iial ei tea, mis sa sealt saada võid.»

Improteater on üle maailma levinud teatrivorm, kus kõik sünnib publiku silme all. Etendused on improviseeritud, kõik juhtub siin ja praegu, mängitava loo sisu kohta midagi eelnevalt kokku leppimata.

Detsembris on Improteater Impeeriumiga laval Marilyn Jurman, järgmisel aastal astuvad lavale ka Egon Nuter, Veikko Täär, Anne Veesaar, Indrek Taalmaa ja Indrek Ojari.

Improteater Impeerium on noor, varsti aastaseks saav trupp, mis kasvas välja esimesest professionaalsest improtrupist Eestis. Impeeriumi liikmed viieaastase improkogemusega kutselised näitlejad, kes kuuluvad ka teiste Eesti teatrite draamatruppidesse või tegutsevad vabakutselistena erinevates teatri-, tele- ja filmiprojektides. Impeeriumi kuuluvad näitlejad Erki Aule, Tarvo Krall, Merilin Kirbits, Maarika Mesipuu-Veebel (Rakvere Teater), Maarius Pärn, Kati Ong (Endla Teater), Rauno Kaibiainen, Mairi Jõgi, muusikud Ragnar Toompuu (Nikns Suns), Madis Jürgens, Madis Kreevan (Taavi Peterson & Üdi) ja valgustajad Martin Makarevitš ning Mario Saarik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles