Väikesest Võtikverest saab jälle suur raamatuküla

, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imbi Paju
Imbi Paju Foto: SCANPIX

Sel laupäeval ootab kirjandus- ja muidu huvilisi väike Võtikvere küla Jõgevamaal Torma vallas – (aja)kirjanik ja filmitegija Imbi Paju kutsub huvilisi oma kodukülla raamatuküla päeva pidama.


Raamatuküla päeva peetakse Võtikveres üheteistkümnendat aastat, tänavune on pühendatud lugemisaastale. Ürituse patroon on USAst pärit kolumnist ja raamatu «Minu Eesti» autor Justin Petrone, kes astub Võtikveres ka külaliste ette.

Ajakirjanik Õnne Pärl tutvustab oma teost «Armastatud Afganistan», vaadata saab ka tema fotonäitust Afganistanist. Välisminister Urmas Paet räägib eesti kultuuri kohast maailmas, raamatu «Minu Ugrimugri» autor Rein Sikk näitab teed 25 miljoni hõimlase kõige suurema saladuse juurde.

Soome ajakirjanik Jorma Rotko annab ülevaate oma eesti keeles kirjutatud põnevusromaanist «Erik Strand ja kadunud kuld», ajalooajakirjanik Merike Jürjo tutvustab oma romaani «Pikad varjud teel», mis viib lugeja 1930. aastatesse, ja Võtikverest pärist kodu-uurija Ülo Pärn esitleb oma kodukülateemalist teost.

Imbi Paju ise räägib ajaloolastega enda ja kirjanik Sofi Oksaneni koostatud artiklite kogumikust «Kõige taga oli hirm» ning filmitoas saab vaadata ka tema viimast dokumentaalfilmi «Soome lahe õed». Maili Vesiko-Liinev Eesti lugemisühingust viib aga täiskasvanud koos lastega lugemispessa ja annab nõu, kuidas lapsi lugema innustada.

Paju sõnul on raamatuküla pidu Võtikveres täis sünergiat, millest väike küla aasta aega jõudu ammutab. «See on minu jaoks võimalus inimestega kohtuda ja vaadata, mis toimub Eesti kirjanduselus, aga ka maailma asju arutada.

Võtikverre raamatuküla päeva pidama sõidab ka välisminister Urmas Paet – seega on mõistetud, et ka kultuur on diplomaatia, ja seda tunnet tahan ma inimestele ka vahendada,» kõneles Paju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles