Priit Pärna 3. Animafilmifestival tõi vaatajateni rekordilise arvu animatsioone

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pärna 3. Animafilmifestival
Priit Pärna 3. Animafilmifestival Foto: Erakogu

14. oktoobrist 2. novembrini kestnud Priit Pärna 3. Animafilmifestival (PPAFF) tõi publikuni 60 maailmatasemel animafilmi, 26 rahvusvahelist võistlustööd ning 36 laste ja noorte loodud animatsiooni. Festivalist sai osa üle 27 000 animafilmisõbra.

«Tänavu tõime PPAFFi publikuni rekordilise arvu animatsioone – kinosaalides, rongides, bussides, laevades ning kultuuri- ja koolimajades said animafilmisõbrad vaadata kokku 120 animatsiooni,» võttis PPAFFi peakorraldaja Indrek Jurtšenko festivali kokku.

PPAFFi programm jõudis vaatajateni lisaks kinosaalidele Tapal ja Tartus ka viie alafestivali raames. Väga edukaks kujunes alafestival «Kino maale», mis tõi kümne kultuuri- ja koolimaja saalidesse ligi 890 vaatajat. Kokku käis animatsioone festivali saalides vaatamas üle 3100 inimese, sh 1. ja 2. jalaväebrigaadis ligi 1800 ajateenijat.

«Kindlasti jätkame ka järgmisel aastal alafestivaliga «Kino maale». Tapa vald teeb suurima hea meelega ka naabervaldade ja -maakondadega koostööd, luues häid ja püsivaid sõprussuhteid maapiirkonna kultuuriüksuste vahel. Selline koostoimimine on vajalik,» sõnas Jurtšenko.

Rongianimatsioon, Bussianimatsioon ja Laevaanimatsioon äratasid suurt huvi ning oldi meeldivalt üllatunud, et neis transpordivahendites animatsioone näidati. «Eriti rõõmsad olid lapsed, kes tavaliselt otsivad kiiresti istekohta, kuid Rongianimatsiooni ajal seisid terve seansi aeg püsti, et animatsioone näha,» lisas Jurtšenko.

Tänavusel PPAFFil toimusid viiel päeval animatsioonitöötoad, kus meisterdasid 27 minuti jagu vaimustavaid animafilme lapsed, koolinoored ja 1. jalaväebrigaadi ajateenijad. Kõik animatsioonid osalesid eraldi konkurssidel.

Laste ja koolinoorte Grand Prix’ viisid Tapalt koju Albu valla lapsed tööga «Muulja Albu kohvikus». 1. jalaväebrigaadi ajateenijate konkursi Grand Prix läks jagamisele pioneeripataljoni tööde «Äratus» ja «Eine Murul» ning suurtükiväepataljoni töö «Äratuus» vahel. 

Töötubades valminud animatsioone saab vaadata siin

24. oktoobril toimus Balti Filmi- ja Meediakoolis ka PPAFFi esimene rahvusvaheline animatsioonikonkurss tudengitele, kus parimaks võistlusprogrammiga ülikooliks tituleeriti Luzerni Rakendusteaduste ja Kunstide Ülikool Šveitsis. Grand Prix anti sama ülikooli tudengile, Michael Freile töö «Plug and Play» eest. 

Kõiki parimaid animaatoreid autasustati 25. oktoobril festivali galal Tapa Kultuurikojas. Konkursside tulemustega saab tutvuda PPAFFi kodulehel.  

Priit Pärna Animafilmifestival sai alguse 2012. aastal Tapal ning kutsuti ellu rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti animafilmirežissööri Priit Pärna auks. Tänavu toimus PPAFF kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles