Galerii: Finlayson trükkis Tom of Finlandi homoerootika voodilinadele

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome tekstiilitootja tutvustab maailmas Soome kultuuripärandit, paisates müügile homoikooni Tom of Finlandi teoste ainetel valminud kodutekstiili sarja. 

Tootesarja kuuluvad satiinist voodilinad ja riidekotid, mida ehivad lihaselised liibuvates nahkpükstes ning nokamütsides mehefiguurid, kirjutab ajaleht Helsinkin Sanomat. Tom of Finland (Touko Laaksonen (1920-1991) oli homoerootikaga tegelev fetišikunstnik ja koomiksijoonistaja. Tema tööd on viimasel ajal taas Soomes ja välismaal huviorbiiti tõusnud.

«Usume, et meie põhiturg on USAs,» ütles Finlaysoni ekspordijuht Risto Voutilainen. «Uue kollektsiooni sihtrühm on rahvusvaheline homokogukond. Rehkendame, et kokku 8-10 miljonit inimest ja teist nii sama palju homosõbralikke heteroseksuaale.» Kollektsiooni esitleti neljapäeval, 20. novembril 31 riigis.

Sel sügisel äratas rahvusvahelises pressis suurt tähelepanu Soome Posti välja antud Tom of Finlandi teemaline postmargiseeria, mis oli läbi aegade Soome edukaim. Eeltellimusi laekus 178 riigist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles