Draamateatris toimub Mati Undi nädal

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Undi nädal Draamateatris
Mati Undi nädal Draamateatris Foto: Draamateater

24.–30. novembril toimub Eesti Draamateatris Mati Undi nädal, mis on pühendatud Undi 70. sünniaastapäevale.

Nädala jooksul saab Draamateatris näha Undi kolme kammerlikku lavastust ja Undi Draamateatri-lavastustest koostatud näitust, kuulata Undi töödeldud Vaino Vahingu teksti esimest lugemist ning näitlejate meenutusi Matist ja tema lavastustest.

Undi nädala avab 24. novembril kl 16 «Link: Mes sa käid?» Maalisaalis, kus Matit ja tema lavastusi meenutavad näitlejad Harriet Toompere, Rein Oja, Maria Klenskaja, Ivo Uukkivi, Maria Avdjushko, kirjanik Andrus Kivirähk jt. Meenutustetunni eel avame Maalisaali galeriis Harriet Toompere koostatud näituse Undi lavastustest Draamateatris. Sissepääs Lingile on prii.

25. ja 29. novembril kl 19 on võimalik väikses saalis vaadata Undi viimast sõnalavastust. Ariel Dorfmani «Surm ja tütarlaps» esietendus Draamateatris 2005. aasta aprillis, osades Harriet Toompere, Mait Malmsten, Guido Kangur.

27. ja 28. novembril kl 19 mängib Rakvere Teater samuti Draamateatri väikses saalis Harold Pinteri «Majahoidjat», mis püsib mängukavas 2001. aastast. Osades Üllar Saaremäe, Toomas Suuman, Erni Kask.

30. novembril kl 19 mängivad Piret Kalda, Maria Avdjushko ja Guido Kangur Maalisaalis juba varemgi mitmel korral taastatud Noorsooteatri lavastust «Helene, Marion ja Felix» 1990. aastast.

30. novembril kl 17 loevad aga Harriet Toompere, Mait Malmsten ja Jan Uuspõld esimese lugemise korras Kammersaalis ette Mati Undi instseneeringu Vaino Vahingu tekstist «Emale», millest pidi saama sama näitlejakoosseisuga telelavastus.

Nädala vältel saab Eesti Draamateatri ja Eesti Teatri Agentuuri kodulehel kuulata Undi lavastustes mänginud näitlejate intervjuusid, mis on salvestatud 2008. aasta teatrifestivali UNT! temaatilise näituse NATTIUM jaoks (koostajad Heidi Aadma, Ott Karulin ja Anne-Ly Sova).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles