Algab kandidaatide esitamine 2014. aasta kultuuritoetajate tunnustamiseks

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus.
Urve Tiidus. Foto: Erakogu

Kultuuriminister Urve Tiidus kuulutas välja konkursi «Kultuuri sõber 2014». Tunnustus kuulub eraisikutele, asutustele, ettevõtetele ja organisatsioonidele, kes on kultuurivaldkonda aasta jooksul eriliselt panustanud või olnud kultuurirahvale toeks oma tegudega.

«Lõppev aasta on olnud kultuurisündmuste poolest rikkalik. Mitmed ettevõtmised on saanud teoks just tänu tublide organisatsioonide, ettevõtete ja eraisikute toele. Soovime taas neid partnereid tunnustada ja innustada tulevikus ka kõiki teisi leidma teed kultuurivaldkonna toetamise juurde,» rääkis kultuuriminister Urve Tiidus.

Esitatud kandidaatide hulgast valitakse välja kultuuri sõbrad ning kolm «Aasta kultuurisõpra», kes on tunnustuse väljakuulutamisele eelnenud aasta jooksul kultuurivaldkonda enim panustanud.

«Ka meie ettevõtjate ja eraisikute jaoks on üha omasemad läänemaailmas tavalised mõisted nagu sponsorlus või metseenlus. Panustab riik ja panustab kogukond ning tulemuseks on kõiki puudutav kultuurielamus,» lisas Tiidus.

Kandidaate võivad esitada kõik kultuurivaldkonnaga kokku puutuvad organisatsioonid. Kandidaadiks ei saa olla Kultuuriministeeriumi ja tema valitsemisala asutused või nende töötajad ning nende poolt korraldatud projektid, samuti teised riigiasutused või riigi poolt ellu kutsutud organisatsioonid.

Kandidaadi osalemiseks tuleb täita Kultuuriministeeriumi kodulehe kaudu elektrooniline ankeet. Esitada on lubatud ka varasematele konkurssidele esitatud organisatsioone ja isikuid. Kandidaatide esitamine on avatud 15. jaanuarini 2015.

Kultuuriminister kuulutab konkursi laureaadid välja 10. veebruaril 2015 kinos Artis.

Kultuuriministeerium on tunnustanud kultuurisõbralikke ettevõtteid ja ettevõtjaid alates 2012. aastast. Loe lisaks: http://www.kul.ee/et/organisatsioon/kultuuriministeeriumi-tunnustused

Eelmiste aastate kultuurisõbrad leiate siit: http://www.kul.ee/et/kultuurisobra-tiitlisaajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles