Draakonis avaneb tühjenev tähendusväli

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus «Tühjenev tähendusväli»
Näitus «Tühjenev tähendusväli» Foto: Draakoni galerii

Alates esmaspäevast, 01.12.2014 on Draakoni galeriis avatud Sirja-Liisa Eelma (1973) isikunäitus «Tühjenev tähendusväli». Näitus jääb avatuks 13. detsembrini 2014.

Sirja-Liisa Eelma on lõpetanud 1996. aastal Eesti Kunstiakadeemia maalikunsti osakonna ja osaleb näitustel alates 1994. aastast. Olles küll enam tuntud kontseptuaalse maalikunstnikuna ja joonistajana, kuulub Sirja-Liisa Eelma loomingusse ka mitmeid kohtkindlaid ja sotsiaalseid kunstiprojekte. Eelma kujundikäsitluse, kontseptuaalse mõtte ja maalitehnilise nõudlikkuse koostoimel tasakaalustatud looming keskendub juba aastaid varjatud või vaid aimatavate objektidega seotud ootustele, võimalustele ja ebamugavustundele.

Avatav näitus on kunstniku sõnul idealistlik katse luua juurde tähendusteta ja lugudeta, mõttevaba ruumi, proov paisutada pausi ja toota tühjust olemasolevasse. 

«Olen korduvalt üritanud kujutleda korterit, milles oleks üks täielikult ja teadlikult tarbetu ruum. See ei oleks mingi kolikamber, see ei oleks ka mingi lisatuba ega koridor ega kamorka ega nurgatagune. See oleks ruum ilma funktsioonita. Sel poleks mingit otstarvet, see ei teeniks mingeid vajadusi.
uum ilma funktsioonita. Mitte «ilma kindla funktsioonita», vaid just nimelt ilma funktsioonita; mitte multifunktsionaalne, vaid afunktsionaalne.»
- George Perec, «Ruumiliigid»

Näitust toetavad Eesti Kunstnike Liit ja Eesti Kultuurkapital.

Näituseid Draakoni galeriis toetavad Eesti Kultuurkapital ja Eesti Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles