ERR.ee: Nargen Festival lõppes loomaaias «Loomade reekviemiga»

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavune Nargen Festival lõppes Tallinna loomaaias suurkontserdiga «Loomade reekviem», kus solistina astus üles ka metsosopran Annely Peebo.

«Loomade reekviemi» nime alla koondunud kolme teose eesmärk oli lisaks muusikaelamusele panna inimesi märkama ümbritsevat elusloodust, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ideega loomaaias suurkontsert anda lähenes dirigent Tõnu Kaljuste loomaaia direktorile Mati Kaalule juba jõulude ajal. Ajendiks jääkaru Franzi kurb lõpp ning Talleggi kanade massiline hukkamine.

«Loomade reekviemil» kõlas lisaks Haydni sümfooniale «Karu» ja von Einemi «Loomade reekviemile» esiettekandena spetsiaalselt selle jaoks tellitud Timo Steineri kantaat «Kuked ja kanad».

Lugu pajatab munejast kukest, kelle üle mõistetakse kohut, sest teda arvatakse olevat saatanast. Helilooja ise loodab, et õnnetu lõpuga lugu inimestele mõju avaldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles