Oksaneni «Puhdistus» võitis Prantsusmaa romaanipreemia

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: Peeter Langovits

Eesti päritolu Soome kirjanik Sofi Oksanen võitis romaaniga «Puhdistus» («Puhastus») suure Prantsuse raamatukauplusteketi romaanipreemia.

Fnac-preemia (Le Prix du Roman Fnac) anti esimest korda välismaalasele, vahendas Ilta-Sanomat.

«Vastuvõtt Prantsusmaal on olnud rõõmsaks üllatuseks, liiatigi kuna prantsuse kirjandus on mulle väga lähedane. Loodan, et see äratab laiemat huvi soome kirjanduse vastu,» rääkis Oksanen.

Fnac-preemia saaja valib välja komisjon, mis koosneb 400 spetsialistist ja 500 raamatumüüjast. Nad pidid lugema läbi 300 sel aastal Prantsusmaal ilmunud või ilmuvat romaani, mille seast valisid komisjoni liikmed välja 30 kandidaati.

«Sofil on kõik võimalused saada bestseller-kirjanikuks ka Prantsusmaal. Tal on kõik vajalikud omadused olemas,» kommenteeris Oksaneni Prantsusmaa kirjastuse Stock esindaja Marie-Pierre Gracedieu.

Tema sõnul suurendab preemia väärtust see, et valik tehti enne ära, kui hakkasid ilmuma «Puhdistust» kiitvad arvustused.

Raamatukauplustekett Fnac omab lisaks Prantsusmaale kauplusi veel seitsmes riigis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles