ERSO ees soleerib Viini Riigiooperi solist Olga Bezsmertna

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Bezsmertna (sopran, Viini Riigiooper)
Olga Bezsmertna (sopran, Viini Riigiooper) Foto: promo

Juba sel reedel, 12. detsembril soleerib ERSO ees Viini Riigiooperi särav sopran Olga Bezsmertna. 

Rahvusvaheliste konkursside «Debüüt» (2008) ja «Neue Stimme»  (2011) võitja on tõusnud silmapaistvalt kiirelt maailma mainekatele teatri- ja kontserdilavadele. Lisaks kaalukatele sopranirollidele Viini Riigiooperis on teda kohe ees ootamas etendused Berliini Saksa Ooperis ja eeloleval suvel kuulsal Salzburgi Festivalil.

Kuulake allpool Olga Bezsmertna esituses peakangelanna aariat «Depuis de jour» Charpentier ooperist «Louise».

Dirigendipuldis on Rahvusooper Estonia muusikajuht ja peadirigent Vello Pähn, kes on juba 25 aastat juhatanud etendusi Pariisi Rahvusooperis, teinud pikaajaliselt koostööd Hamburgi Riigiooperi, Dresdeni Semperoperi, Berliini Riigiooperi jpt teatritega.

Ettekandele tulevad tuntuim Austria helilooja Anton Bruckneri sümfooniatest – Seitsmes – ja Saksa helilooja Richard Straussi «Neli viimast laulu», mille helilooja pühendas oma lauljannast abikaasale Pauline de Ahnale, nagu enamuse oma suurepärasest vokaalloomingust. Muusikamaailmas tähistatakse sel aastal oma aja kuulsaima Saksa helilooja ja dirigendi Richard Straussi 150. sünniaastapäeva. «Neli viimast laulu» on suure meistri luigelaul, täis nukrust ent ometi lootusrikkalt tulevikku vaatav.

NELI VIIMAST LAULU
Reede, 12. detsember 2014 kell 19, Estonia kontserdisaal
Sarja GURMEE III kontsert
Olga Bezsmertna (sopran, Viini Riigiooper)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent VELLO PÄHN (Rahvusooper Estonia)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles