Vaata, kes hakkavad Endla teatrit juhtima

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu teater Endla.
Pärnu teater Endla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Selgusid Endla teatri uue teatrijuhi ja kunstilise juhi nimed. 

Avaliku konkursi tulemusena saab Endla juhiks Roland Leesment (varem Endla haldus- ja tehnikajuht) ning kunstiliseks juhiks Ingomar Vihmar (praegu Draamateatris). Kunstilist juhti oodatakse ametisse asuma esimesel võimalusel, teatrijuht alustab uue aasta aprillikuus.

«Ma tundsin, et võiks teha elus muutuse, kõik oli siiani üsna mugav,» ütles värske kunstiline juht Vihmar, keda kutsuti konkursil osalema. «Mõtlesin, et võib-olla ongi minu ülesanne siin maailmas luua midagi väga lahedat. Tahaksin teha sellise teatri, kus kõik inimesed, kes seal töötavad, tunneksid ennast vajalikena ja saaksid end loominguliselt maksimaalselt teostada. Et nende jaoks oleks kõik võimalik. Samas peavad ka kõik teatritöötajad võtma vastutuse. Teeme koostegemise teatri, kus kõik tunnevad ennast väärtuslikena. »

Täpset Pärnusse kolimise aega (oodatakse tööleasumist esimesel võimalusel) ei osanud Vihmar veel öelda, sest tal on vaja ka Draamateatris tööd lõpetada.  

Senine kunstiline juht Kalju Komissarov lahkus ametist tervislikel põhjustel, pikaajaline teatrijuht Ain Roost aga omal soovil.

Konkursside tingimused olid järgmised: vastavalt teatri põhikirjale on loomingulise juhi ülesandeks teatri repertuaarivaliku korraldamine ning repertuaariplaani koostamine, kehtestatud repertuaariplaani alusel ning vajadusel seda ka operatiivselt korrigeerides etendusasutuse igapäevase ja järjepideva loomingulise tegevuse tagamine.

Sihtasutus Endla Teater juhatuse liige vastutab Eesti riigi, Pärnu linna ja Paikuse valla poolt asutatud sihtasutusena töötava teatri igapäevase juhtimise ja arendamise eest, lähtudes teatri kunstilistest ning majanduslikest eesmärkidest. Olulisemaks ülesandeks on teatri majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ja rakendamine viisil, mis tagaks teatri kavandatud loominguliste tegevuste elluviimise kvaliteetsel tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles