Ansambel Collage tuleb taas vinüülil

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Collage
Ansambel Collage Foto: promo

Pühapäeval, 14. detsembril toimub Philly Joe’s jazziklubis ansambli Collage äsjailmunud vinüüluusväljaannete esitlus.

Kell 15 algaval kontserdil laulavad Lea ja Kaisa Gabral, pillidel musitseerivad Olav Ehala, Lembit Saarsalu ja Toivo Unt. Kindlasti kuuleb ka Collage’i laule.

Ansambel tegutses aastatel 1966-1976, selle aja jooksul salvestatuga anti 1970ndatel aastatel välja kolm täispikka heliplaati ja üks nelja looga väike heliplaat.

Vinüüli kordusväljaanded albumitest «Collage», «Kadriko» ja «Käokiri» avaldas hyper.records. Piiratud tiraažiga karbis on neil kolmel plaadile lisaks veel 12-tolline maksisingel, millel neli seni vinüülil ilmumata laulu.

Ansamblile pani nime Anne Erm, kes ise ka algusest peale ansamblis kaasa laulis. Nimi tulenes asjaolust, et kavva võeti muusikat väga erinevates stiilides. Üks olulisematest suundadest oli eesti regilaulu kasutamine levimuusikas ja teine külg ansambli Collage repertuaarist, mis heliplaatidele jõudis, olid džässilikud levimuusikapalad ning orkestripartituuride vokaalseaded.

Collage’i erinevates koosseisudes on läbi aegade laulnud Lea Gabral, Katrin Mägi, Maire Eliste, Anne Erm, Kersti Johannson, Ivar Johannson, Ole Valgma, Tauno Vahter, Aarne Vahuri, Enn Tomson, Alo Põldmäe ja Uno Loop. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles