Küberrünnakuid põhjustanud film jõuab Eestisse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris esilinastuv «Intervjuu»
Detsembris esilinastuv «Intervjuu» Foto: Sony Pictures Entertainment

Jaanuari lõpus jõuab Eesti kinoekraanidele  Seth Rogeni ja Evan Goldberi film «Intervjuu», mis on pälvinud Põhja Korea halvakspanu ning põhjustanud maailmas erinevaid küberrünnakuid. 

Eelmisel kuul murdsid väidetavalt Põhja Koreas tegutsevad kräkkerid Sony Pictures Entertainmenti arvutisüsteemi, võtsid selle oma kontrolli alla, halvasid firma töö ning ärandasid massiliselt veel linastumata filme ja filmimaailma tähtede isikuandmeid. Põhjuseks Sony poolt toodetud filmi sisu.

«Intervjuu» sünopsis: Dave Skylark (James Franco) on intervjuude kuningas, kes juhib populaarset õhtust jutusaadet «Täna õhtul Skylark». Dave’i impeeriumi aju on tema produtsent ja parim sõber Aaron Rapoport (Seth Rogen). Eneseteostust ihkav Aaron tahab teha tööd, millel oleks eesmärk. Ta saab elu suurima võimaluse, kui tal õnnestub Dave’ile kokku leppida intervjuu Kim Jong-un’iga, tuumarelvastatud Põhja-Korea salapärase ja karmi diktaatoriga. Kui Dave ja Aaron teevad ettevalmistusi Põhja-Koreasse lendamiseks, võtab nendega ühendust CIA ja tellib neilt Kimi mõrva. Nad võtavad pakkumise vastu ja neist saavad kaks kõige vähem kvalifitseeritud meest maamunal, mõrvamaks ja intervjueerimaks maailma kõige ohtlikumat meest.

Teisipäeval, enne New Yorgi esilinastust saatis Sonyt rünnanud kräkkerigrupeering Guardians of Peace  laiali teate, milles seisis: «Kas mäletate 11. septembrit 2001? Soovitame kõigil linastuste ajal kinodest eemale hoida. Kui teie maja asub «Intervjuud» näitava kino läheduses, soovitame teil lahkuda. Mis järgmistel päevadel juhtub, saab nimetada Sony Pictures Entertainmenti ahnuseks.»

Kinokett Landmark jättiski (põhjust nimetamata) esilinastuse ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles